Mano nuotrauka
Vilnius, Lithuania
Esu žmogus, nelinkęs į savidestrukciją.

vasario 23, 2009

Nuoširdumas

Muhaahaaha. Taigi.
Keliauti 3 iš 4 savaitgalius į Vilnių nėra sunku. Bet nelengva. Aš noriu miego. Dar truputį. Duokite dar 50 gramų miego. Ačiū. Jei rimtai, tai tokios kelionės visai nieko. Iškeliauji už Vilkaviškio (aš galvojau, kad Marijampolės apskritis yra visas pasaulis...), už provincijos ribų. Pamatai, kad žmonės visur yra tokie patys. Tik kalba truputį skiriasi (Suvalkijoje sako "du po pėnkėsdėšim", o Aukštaitijoje "šimtą"). Ne tik kalba. Ir miestai. Man laaabai patinka Vilniaus senamiestis. O kam jis nepatinka? Turbūt nėra tokių. Arba yra. Ir jie (su visa derama pagarba) yra idiotai. Juk tai senamiestis. Tai paveldas, išlikęs per karus, marus, badus. Juk jėga. Tik ir telaukia restauracijos ;) Tik labai gaila, kad šiuo metų laiku Lietuva nelabai gali pasigirti oro šiltumu. Vienas iš labiausiai mane gruzinančių dalykų yra tai, kad tokiu oru negaliu dėvėti kedų. Galėčiau, bet drėgmė, purvas, šaltis. Greitai dėvisi. Gaila. Preliminari išvada: reikia žieminių kedų. Logiškai galvojant tokių nelabai turėtų būti šiam pasauly. Bet ar ant logikos sukurptas šis pasaulis? Ar viskas, kas vyksta aplink jus turi prasmę? Pasak Voltero - taip.
Dabar apie reikalus. Ne piniguose laimė. Ir ne daiktuose, kuriuos gali nusipirkti už pinigus. Ir išviso mane knisa kai žmonės sako, kad ne piniguose laimė, o paskui priduria: "Bet be pinigų nėra laimės". Smirda egoizmu-materializmu. Ir vis dėl to , kokie mes materialistai... Man labai gaila dėl to. Kasdien stenkitės nebūti tokiais. Stenkitės labiau vertinti ir padėti aplinkiniams žmonėms. Nesakau, kad būtumėte gydytojais, ugniagesiais ar vienuoliais. Tiesiog support'inkite juos. O tų, kurių nemėgstate venkite. Pamirškite juos. Ir be jų daug kas gadina nervus.
Mano kvaila galva, geriausios žmogaus savybės yra nuoširdumas, ištikimybė ir teisingumas. Visa kita yra antriniai dalykai. Aišku humoro (ironijos, sarkazmo) jausmas irgi privalumas. Jo turėjimu lyg ir nesiskundžiu. Lyg ir. Kol kas. O kokios yra blogiausios [savybės]? Veidmainystė, egoizmas (šiaip virš tam tikros ribos...) ir dar kas nors, ko dar nesugalvojau ar neatsimenu iš patirties. Galiu prisipažinti, kad mano manymu, mano didžiausios ydos yra; per didelis nuoširdumas (dar ir taip būna), pavydas ir gal jautrumas ne tinkamoje vietoje, netinkamu metu. Kažkaip keista ir per daug subjektyvu-šališka apie save rašyti, bet...
Malonu, kad truputėlį susipažinote su mano gyvenimo filosofija (?). Tai tik lašas jūroje to, kas kasdien sukasi mano kaukolėje. Supratote ką aš čia parašiau? Aš nelabai (čia apie 2 paskutinius sakinius) x)
Piešimas nesiseka. Kaukolę nupiešiau žiauriai šūdiną. Reikės rytoj eiti į studiją. Palinkėkite sėkmės. Dar planuoju pirkti A3 formato papkę. Ir ant jos "pavaryti" tokį grafikos darbelį. Bet čia tik geriausiu atveju. Vėlgi palinkėkit sėkmės. Nes, kad ir kaip gaila būtų, nuo jos labai dažnai viskas priklauso.

Jo, ten žiauriai iššaukianti Adidas reklama. Man patinka tokios reklamos.

4 komentarai:

  1. Klysti - Vilniuje žmonės visiškai kitoki. Jei ne išvaizda, tai požiūriu. Nežinau kaip kitur, bet pereik per gerbiamus šakius su kerzais ir liksi nelabai suprastas aplinkinių. Nebent vienetų su tokiu pat požiūriu. Bobutės nesupranta kaip save gerbianti mergina gali vaikščioti su kerzais. Panų nuomonė kaip ir bobučių. Vaikinams pana su kerzais - ne pana. Kažkas neliečiamo ir tolimo:)p O štai pereini vilniuje ir niekas nepažiūrės į tave kaip į, na ne marsietį, bet bent kaip į nesusipratimą tai tikrai. Gerbiu Vilnių. Jo visuomenę. Kartą nuspaudus batams, gedimino prospektu perėjau basa. Sužavėjo tai, kad į mane basą niekas neatkreipė dėmesio:) ir kad nemačiau nei vieno (nors labai stengiausi) taip sakant skrepliaus ant grindinio:)

    Sėkmės;)

    Ir dar - didžiuojuosi, kad Vilniu EU kultūųros sostinė 2009:) Nelabai tikėtina, bet tikėkimės nepasišiukšlinsim:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sakydamas "žmonės visur yra tokie patys" turiu galvoje, kad visi turi 2 kojas, 2 rankas ir galvą. Būtent to, tolerancijos klausimo neklausiu. Nes ir taip akivaizdu, kad ten (Vilniuje, ar kituose didesniuose miestuose) kur gyvena daugiau žmonių, automatiškai yra ir daugiau individų kurie nėra pilka masė x) Tai yra labai gerai. Moko tolerancijos.
    Kalbant apie panas su kerzais, tai respektas joms. Pažįstu vieną (iš tikro tai ne vieną) paną, kuri nešioja kerzus; ir už mane geriau piešia, ir mokosi ir šiaip yra geresnis žmogus nei aš. Pataikauju xD
    Tai vat. Kerzai yra tiesiog batai. Toks pat elementarus ir materialus daiktas kaip ir kiti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Linkiu sauso pavasario, kedų maniake ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laaabai bai bai ačiū x)
    Mano kedoholija neturi nieko bendro su materializmu xD

    AtsakytiPanaikinti