Mano nuotrauka
Vilnius, Lithuania
Esu žmogus, nelinkęs į savidestrukciją.

balandžio 24, 2011

Apdeitai

Sveiki piliečiai,

Pradžioje norėčiau pasigirti, kad visai neseniai netikėtai atradau labai patogų dalykėlį… Windows Live Writter. Susikonfigūruojate šitą softo gabalą ir prašau – norint parašyti naują įrašą BLOG’e netgi nereikia jungti Mozillos Plati šypsena o, net ir smailai atsirado. Nu gan buki tokie, bet it’ll do. Kas patogiausia, kad naudojant WLW BLOGO įrašas matomas supaprastintame Wordo lange, kur galite rinktis iš daugybės font’ų (ta prasme, BLOG’e galite naudoti bet kurį, kuris yra jūsų kompe ( ne tik tuo kelis lievus, kur siūlo Bloggeris)). Kalbant ta tema, dar neapsisprendžiau kokį font’ą naudoti… Nes jų tiek daug Nustebusi šypsena pffff tie smailai tikrai naivūs (:

O dabar, apie reikalus. Kažkada, kai buvau gal kokių 11 metų amžiaus, rimtai galvojau apie savižudybę. Ir kas “juokingiausia” tuo metu poilsiavau. Turkijoje. Vėliau atradau alkoholį, tabaką ir visa kita… Keeps me going through a sunny day in hell. Ir šiaip nežinau kas atsitiko. Dingsta motyvacija, tikėjimas kitais ir ypač savimi. Gal būt aš keliu pernelyg nerealias užduotis sau, kurių realizacijos entuziazmas dingsta dar pusiaukelėj tikslo link. Jaučiuosi nusivylęs savimi, univeru, pasauliu. Kartais būna sunkių momentų, kai norisi mesti velniop viską – architektūrą. Bet paskui pagalvoji apie tėvus, draugus; pamiegi, pavalgai… ir tęsi šią vargo vakarienę. Girdėjau, kad nemažai architektų prasigeria Martinio stiklas. Įkvėpimo iš kažkur reikia semtis, aišku geriau tai būtų senieji meistrai…ir išvis gal jau gana. Realiai visai ne tai norėjau šįvakar parašyti.

Išėjo, kaip išėjo.

15 komentarų:

  1. Oh, žinok visiem būna tokių minčių man atrodo, ypač tiems, kuri turi daug gyvenime ir patys yra nuostabūs žmonės. Abejojimas savo jėgomis natūralus, bet kaippastebėjau vis dažniau žmonės pradeda savęs klausti "kodėl aš tai darau?..", o tas klausimas dažniausiai priveda prie aklavietės. Reiktų gal dažniaus klausti savęs "o kodėl gi ne?". Mest sau iššūkį, taip sakant. Tada daug įdomiau. Ir be to, architektūra... Taip nuostabu. Nenuleisk rankų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabu tai nuostabu, bet kai pusė maketų kruvini... Ir šiaip, dabar tikrai nemanau žudytis, everybody can chill the fuck out :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. http://29.media.tumblr.com/tumblr_lk51qaPcVM1qfv48co1_400.jpg :|

    AtsakytiPanaikinti
  4. Visai neseniai užklydau į Tavo blog'ą ir su dideliu susidomėjimu perskaičiau apsoliučiai visus įrašus. Dėl eilutės "Architektūros studento BLOGas" tikėjausi šiek tiek daugiau apie tą studentišką architektūrą išgirsti :D Anyway, Tu žlugdai mano svanoję studijuoti VGTU :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kur ten neprasigersi, kai užaugęs pamatai, kad reik kautis dėl užsakymų, nes Lietuvoj prikepta dachuja architektų, o biurokratija užvaldžius visas "menines" sritis ir nebelieka vietos kūrybai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Panašu, kad paskutinė pastraipa nuskambėjo per daug dramatiškai, nusiraminkite, komentatoriai, žudytis kol kas neketinu :D Ir taip, Auguste, nuo trečiadienio būsiu Vilniuje :)
    Aš esu maindfakas? Kaip reikia tai interpretuoti? :O
    Žirafa, turiu tokių idėjų daugiau rašyti apie univerą, bet, kad išeina taip, kad nelabai išeina. Pažadu pasitaisyti ir pateisinti BLOG'o pavadinimą :) Tikrai, honestly.
    Lola Buuu, girdėjau kažkada, kad Lietuva kasmet iškepa tiek architektų, kiek iškepa Latvija ir Estija kartu paėmus :D Anyway, Lietuva nėra visas pasaulis.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tai ko iškart į pasaulį nevažiavai? Čia baigus, biškį sudėtinga darbo pagal specialybę užsieniuose ieškot.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Prašyčiau daugiau argumentų paskutinio teiginio tema.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nu, tarkim, kokioj karalystėj mokantis univerai patys suinteresuot parūpint studentams darbą, nes nuo to priklauso ir reitingai ir šiaip darbdaviai, manau, pirmiau kreipias į mokymo įstaigas, ieškodami specialistų, o ne deda skelbimus, laukdami darbuotojų iš trečiųjų šalių. Galų gale, ten studijuodamas ir pažinčių ratą kažkiek išplėti, nebent po baigimo planuoji išvažiuot, dirbt beleką ir tikėtis, kad pasitaikys proga vystyt architekto karjerą. Bet tai vis tiek nesuprantu, kam iš karto nevažiavai.

    Ai, ir prisiminkim tą dalyką, kad Lietuvos švietimas yra gana unikalus tuo, jog čia mokslas smarkiai skiriasi nuo ateities darbo. Jeigu dabar braižai ranka, ateity vis tiek reikės su autocadu. Nežinau, ar to moko, bet jei taip - good for you. Gal įsidarbinsi ir už jūrų marių, nes šiaip nemanau, kad jie laukia naivių lietuvaičių su bakalaurais, neįsivaizduojančių, kaip vyksta darbas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kaip ir kaip bebūtų keista, bet architektūros studijos Lietuvoje yra pakankamai aukšto lygio, kaip tokioj valstybėlėj. Taip pirmam kurse braižoma ranka, taip yra ne visur. Kitur studentai iškarto sėda ant kompiuterių ir visiškai nelavina rankos. Kitaip sakant yra savų pliusų ir savų minusų. Aš studijuoju anglų kalba ir nematau didelės problemos, po bakalauro baigti magistrą užsienyje, ar toje pačioje Lietuvoje. Ir šiaip, Lietuvoje architektus ir teisininkus darbdaviai pasiima iš mokymo įstaigų dar kokiam trečiam kurse. Anokia čia naujiena. In conclusion, jeigu esi geras ir perspektyvus savo profesijoje, darbą rasi bet kur. Galų gale čia ne sušikta vadyba ar verslo administravimas...

    AtsakytiPanaikinti
  11. Nu čia dauguma studijų yra gana aukšto lygio :DD Bet vis tiek neatsakei, kodėl nevažiavai iš karto. O dėl pasiėmimo, tai gal ir taip, kai tavo šeimos verslas yra projektavimas, bet šiaip tai reik pažinčių, kad prasimuštum, nes nu tiesiog architektų perteklius, o darbų trūksta.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Tiesą pasakius, nežinau kodėl nevažiavau. Gal tai tiesiog keista patriotizmo forma; gal būt pyktis dėl šlykščių pastatų tėvynėje ir noro juos pakeisti privertė pasilikti, gal tai padaryti privertė mylimas žmogus, o gal nemylimas žmogus... kas žino :D

    AtsakytiPanaikinti