Mano nuotrauka
Vilnius, Lithuania
Esu žmogus, nelinkęs į savidestrukciją.

rugpjūčio 14, 2011

Pulp Fiction

Ilgai lauktas, bet pagaliau subrandintas ir iškeptas įrašas apie 7 dienų ekspediciją į Turkiją. Pastabos violetine spalva padarytos rašant įrašą. Visa kita – būnant ten. Malonaus skaitymo.

IMG_4478Antalijoje gyvena per 1 mln. gyventojų. Manoma, kad sezono metu joje galėtų (ir gali) apsistoti net iki 500’000 turistų.

Prologas.

-Važiuojam atostogauti!

-Kur?

-Į Turkiją.

-Ne. Kur nors kitur. Nenoriu į Turkiją.

-Į Turkiją?

-Ne, kitur.

-Kitur arba per vėlu, arba per brangu.

-Nenoriu į Turkiją.... Važiuojam į Turkiją.

 

IMG_4483Turkijoje abai daug kalnų. Jų grandinės prasideda prie pat kranto ir tęsiasi per visą šalį.

I dalis. Atvykimas.

Penktadienis, 19:38

Viešbutyje linksmybes prasidėjo, kai tik atvykome - kambarys dar nebuvo paruoštas. Pora valandų miego vestibiuly, suprakaitavus ir pervargus. Kas gali būti geriau? Anyway, nors ir viskas įskaičiuota, bet pirmą dieną pradeda lįsti į akis stiklinių dydis. Jos labai mažos. Ta prasme tikrai mažos, gal kokio 150 ml talpos. Anyway, ką tik pavalgiau vakarienę. Nepersivalgiau. Succeed!

 

IMG_4511

IMG_4528Vaizdai pro viešbučio balkoną. Nėsykio nebuvau baseine, nes jūra čia pat.

21:22

Pirmos dienos reziumė – 5 minutes poilsio ir 23 valandos nuovargio. Paklausysiu empėtrioškę pavadinimu „F. Dostojevskis „Idiotas““ ir eisiu miegoti. Nite, nite.

 

II dalis. Aklimatizacija.

Šeštadienis, 13:06

Maistas čia...namie galima pasidaryti skaniau. Trumpai tariant - pakankamai skanus, kad valgytum, bet nepakankamai skanus, kad norėtum dar. Dabar pagalvojau – gal ir gerai, nes atbaido nuo persivalgymo. Turbūt nėra ko daugiau norėti iš trijų dangaus kūnų viešbučio...

IMG_4552Krantas. Pačioje jūroje akmenys kiek didesni.

Išbandyta jūra. Bangos milžiniškos ir jei ne super akmeningas dugnas, butu gal ir smagu. Dugnas toks akmeningas, kad basam eiti nemanoma. Kad ir kaip kentėtum vaikščiodamas basas, kojos vis tiek po kurio laiko pradeda pačios nevalingai linkti dėl skausmo. Tam yra išeitis – guminės tapkės už 7 eurus.

17:23

Pietų miegas ir čia yra pietų miegas. Nustatai kondicionierių ties 21 laipsniu ir užmiegi per 3 sekundes. Panašu, kad šiandien apie 8tą valandą su kažkokiu rusakalbiu (įkalbėjo) važiuosim apžiūrėti visokiu odos dirbiniu. Apžiūrėti, ne pirkti. Galų gale man reikia šiltesnio palto. Arba striukes. Dirbk, pirk, mirk!

IMG_4606Viešbučių aveniu.

19:19.

Be didesniu pastangų vėl pavyksta pavalgyti, bet ne persivalgyti. Merginos prie gretimo staliuko ruko. Aš (tuo metu buvau) nerūkęs jau beveik 5 savaites... Rūkymo tema yra tokia plati, kad aptarti jos neužtektu net keliu mano BLOG‘o įrašų. Bet kada nors pabandysiu.

IMG_4608Ta aveniu pilna viešbučių. Daaaah! :DDD

III dalis. Poilsis

Pirmadienis, 13:52

Gulėjimas lovoje ir nieko neveikimas. Seniai neturėjau tokiu atostogų. Ir va, vakar gerokai įdegiau kojas iki kelienių. Kartais sunkiai bepaeinu. Ak, koks pažystamas jausmas!.. Ak tikrai, pažįstamas jausmas; šią vasarą keičiau odą 3 kartus. God damn you, Sun! Burn in hell!

IMG_4613IMG_4621Po kiek laiko jau pradedi nebekreipti dėmesio į tave supančius kalnus…

21:11

Šiandien valgant vakarienę, staiga, netikėtai, pakilo labai smarkus vejas. Jis buvo toks stiprus, kad personalas net turėjo nurankioti staltieses nuo stalų...ir kiekvienas iš svečių, širdies gelmėse pagalvojo, kad atėjo Armagedonas. Anyway, vejas vis dar yra, ir panašu, kad rytoj ryte bangos bus didžiulės...Šįvakar ragavau vietinio turkiško viskio. Neskanus, net ir būdamas nemokamas.

IMG_4622Antalijos priemiestis.

22:09

Apžiūrėjau perkamų suvenyrų kandidatus. Yra definitely neblogų. Bet kuriuo atveju, suvenyrai labai retai turi kokia nors praktine funkcija...Aš nesiteisinu, tiesiog. Tiesiog.

IMG_4625Viešbutis Antalijos priemiestyje.

Antradienis, 14:10

Esu nudegęs visa kūną. Daugiau neketinu eiti prie juros. Dėjau ant Turkijos, pardavinėjančios savo kultūrą už grašius. Daugiau niekada čia nevažiuosiu! Blet, viskas. Man niekada nereikėjo nepakeliamo karščio ir juros. Kas čia per supistas poilsis – gulėti po Saule prie juros? Nesuvokiama. Niekada nepatiko. Kai skauda visą kūną, žmogus ne juokais gali susinervuoti...

IMG_4633Pirmieji didieji viešbučiai Antalijoje. Deja, pavadinimų nepamenu.

22:47

Jau pradedu priprasti, kai kiekvienas kailių/odos namų atstovas sako, kad jo kailių namai didžiausi, geriausi, naujausi; čia pigiausia, geriausia, kokybiškiausia...

IMG_4640Antalijos pakrantė nuo apžvalgos aikštelės.

Trečiadienis, 22:00

Grįžom iš centro. Visi keliai veda i Roma, visi keliai veda į odos ir kailių centrus - taip galėčiau perfrazuoti žymiąją frazę, nes išties, vos ne kiekvienoj didesnėje centro gatvėj galima nesunkiai surasti bent vieną odos ir kailiu centrą. Hmmm... Rytoj vykstam i ekskursiją po Antaliją. Word‘as siūlo „Antaliją“ taisyti į „Nataliją“ :DDDD bajeristai... Manau, supirksiu visus suvenyrus...ar bent didžiąją dalį. Supirkau. Great success!

IMG_4648

Kaip pastebėjome ir įsitikinom – visi Turkijos vairuotojai praeituose gyvenimuose buvo arba kaskadininkai-lenktynininkai arba tankistai :DDDD

IMG_4656Įprastas vaizdas į ryts nuo Antalijos – daugiabutis vidury laukų.

IV dalis. Pabaigos pradžia.

Penktadienis, 17:05

Paskutinįkart sėdžiu prie juros. "Nelabai karšta" – sakyčiau gal kokie 34 C, bet yra lengvas vėjelis. Be jo - tikras pragaras. Rytoj tokiu metu jau busiu išsipakavęs ir atsigavęs. Deja, nebuvau. Pasiilgau dvikojų padarų, vadinamų draugais :D ir šiaip būtų faina jei likusios vasaros temperatūra Lietuvoj nesiektų 25 C. Ir dar būtų žiauriai smagu, jei labai greitai ateitų žiema! :D Galima atspėti kodėl ;D kažkokie svaičiojimai, bet labai geri svaičiojimai.

IMG_4659

Būsima Antalijos žvaigždė – 58 metrų aukščio krioklys beveiks miesto centre. Turistam traukti jis buvo pakinkytas visai neseniai, todėl aplinka dar visiškai nesutvarkyta… Vaizdas gyvai yra pakankamai jaudinantis. Ypač žvejai-suicider’iai apačioje.

IMG_4678Antalijos senamiestis.

IMG_4680Minaretas Antalijos senamiestyje.

 

19:17

Paskutinė vakarienė. Suvalgyta!

IMG_4679Paminklas pirmajam Turkijos prezidentui Atatiurkui. Packlikinkit ant jo vardo ir sužinokit kodėl jį Turkai taip myli.

Šeštadienis, 08:17

Valanda iki skrydžio. Gerbiami pirkėjai, Johnie Walker Red Label Duty Free parduotuvėje tik 16 eurų. Bet litras Martini Bianco brangiau nei Lietuvoje.

IMG_4712Grįžus pasitiko drėgmė ir šaltis. Geriau nebūna! :DDDD

Epilogas.

Turkija šią vasarą tikrai nebuvo mano favoritas renkantis atostogų šalį. Bet matyt tokį pasirinkimą lėmiau ir aš pats, tiksliau, mano studijų praktikos trukmė. Ir dar pora svarbių smulkmenų. Jeigu mėgstate karštį ore ir jūroje – Turkija ideali vieta atostogoms. Jeigu ne – ne.

17 komentarų:

  1. Ech,sakyciau per didelis tu pesimistas..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ech, sakyčiau tu per didelė optimistė...
    Kodėl čia minimas pesimizmas? Pesimizmas ir optimizmas gali būti vartojamas ko nors tikintis ar laukiant, bet ne parašius faking atostogų review'ą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai gražiai viskas pateikta ir Turkija labai graži :)

    Ieva iš http://ieva-postscriptum.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  4. Turkija ne man :D Aš jau verdu nuo 27 laipsnių čia, tai ten man būtų mirtis alyvose. Žinosiu kur nevykti, arba kur vykti, kad mirčiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na gi ne i viska reikia ziureti is blogosios puses.Isvaziavai,pamatei,ir dabar zinosi kur nevykti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Turkijoje buvau jau trečią kartą. Matyt, anksčiau patiko labiau :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pernai buvau Turkijoj ir galiu pasakyti,jog įspūdžiai praktiškai tokie patys :D Labiausiai pasiilgau pietų miego Turkijoj (skanesnis nei Lietuvoj :DDD) ir to,jog tenai nejauti jokio bado jausmo :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. O taip, pietų miegas ten kažkoks gilesnis ir smagesnis... Tiesiog guli kambary, trim sekundėm užmerki akis... Ir atmerki tik po poros valandų :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. O naktim sunkiai užmigdavau (vis dėl to turkiškas House MD šiaip ne taip užmigdydavo :D), o rytais prabusdavau kalenanti dantimis(nusistatydavau kondicionierių iki 16laipsnių ir uždarydavau balkoną:DD) ir įsivaizduojanti,jog lauke irgi šalta (koks efektas būdavo išėjus į balkoną!:DD). Pasiilgau Turkijos :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Joa ir mums lygiai tas pats buvo :D Pirmą naktį kondicionierius maksimaliai minimum, ryte - šalta :D kitą naktį kondicionierius iki +18 - vis tiek šalta :D Ir taip tęsėsi kol pasiekėm +24 temperatūrą :DDD tada buvo ok :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti