Mano nuotrauka
Vilnius, Lithuania
Esu žmogus, nelinkęs į savidestrukciją.

sausio 26, 2014

Kibirvibirtelevibir

 

Greitai prašniokštė 7 semestras ir visos jo gėrybės ir negerybės. Įskaitant ir egzaminų sesiją. Ji irgi praėjo. Be perlaikymų (!) Nustebusi šypsena Eina sau, ajk ajk ajk. O bet tačiau, aš rašau ne šiaip sau. Rašau, nes reikia apšviesti brangų skaitytoją su architektūros bakalauro studijomis VGTU. Kas gerai, kas blogai. Kas labai blogai. Šiame įraše apkalbėsiu egzaminus ir atsiskaitymus. Kitame (gal) apžvelgsiu per pastarąjį pusmetį vykusias paskaitas. Bet I wouldn’t expect much.

Pradėsiu nuo pirmo.

Statybos ir miestų planavimo ekonomika. Iš esmės tai yra ekonomika. Man, kaip žmogui, kuris niekada nesimokė ekonomikos, buvo visai sunku iš pradžių. Bet vėlgi, tai buvo vienintelis dalykas per keturis metus, kuriame reikia skaičiuoti, kurį išmokau. Visai neblogai skaitau išmokau. Atsiskaitymas – referatas + egzaminas. Į egzą galima buvo neštis 3 balus, už visokias nesąmones; aktyvumą, kt. Referatas – 9, egzas – 9.

Šiuolaikinė architektūra. Labai įdomus dalykas. Kaip gali dalykas būti neįdomus, kai jį dėsto T. Grunskis? Taip nebūna, tas dėstytuvas gali dėstyti bet ką, ir tai bus labai įdomu. Norėčiau kada nors išugdyti tokią charizmą ir tokius oratorinius sugebėjimus. O bet tačiau ne apie tai aš čia… Esmė: per pusmetį padaryti prezentaciją iš pasirinktos temos, paruošti manifestą ir gale mokslo metų su grupe pristatyti pasirinkto objekto analizę - kaip sekėsi - viską sėkmingai/sistemingai pateikti. Egzamino nebuvo, vietoje jo buvo galutinis pristatymas. Jei gerai pamenu, gavau 9.

Urbanistikos istorija. Toks dalykas. Kaip čia pasakius. Nu, blet, toks dalykas, kur gali nesimokyti arba mokytis. Bet jei nusprendi mokytis, tada gali mokytis iš vadovėlio arba mokytis iš prisiminimų… Taip, per šią paskaitą žiūrėjom istorinius filmus apie Romą, dar kažką, senovės civilizacijas ir kt. Viskas, ką per ją mokėmės buvo kažkada seniai jau girdėta. Kartais paskaitos tema gaudavosi “apie viską, tik ne apie urbanistikos istoriją”. Ai nu, karoče. Nieko baisaus, bet ta paskaita buvo keista. Atsiskaitymas: padaryti bent vieną prezentaciją per pusmetį ir egzaminas, kurį galima laikyti iš bendro išprusimo. Bet nebūtina. Gavau 10.

Kompiuterinio vizualizavimo metodai architektūroje. Geru metu vyksta toks dalykas ane? Ketvirto kurso pirmame pusmetyje moko kaip daryti vizulkes Plati šypsena VGTU… VGTU… VGTU!.. Taip, lankyti nebuvo privaloma, atsiskaitymas – kursinio projektavimo projekto baigtos planšinės vizulkės. Nieko per daug sudėtingo, dėstytoja geranoriškai nusiteikus, gerai suprato, kad ketvirtame kurse jau esam šiek tiek pramokę daryti vizulkes. Turint galvoje, kad pirmąsias turėjome padaryti dar antrame kurse… Mano vizualizacijos ir esminė idėja įvertinta 10. Pritrūko laiko ir įgūdžių pilnai įgyvendinti… Kada nors, kai sugalvosite su REVIT’u padaryti dirbtinį krioklį, suprasite apie ką kalbu…

Vadyba. Keistas dalykas. Su keistu dėstytoju. Paskaitos neįdomios. Pakrtosiu – neįdomios. Atsiskaitymas – 49 klausimu egzaminas prie kompiuterio, laikas – 29 min. Šiaip, pakankamai sunkus. Galiu paminėti faktą, kad per 4 metus buvo tik vienas egzamino dešimtukas. Pačiam padėjo loginis mąstymas ir sėkmė. per egzaminą tiksliai žinojau gal tik 3 atsakymus ir dar 5 spėjau. Visus kitus bandžiau išmąstyti logiškai. Rezultatas – 7. Logika pasiteisino.

 

Taigi. Po savaitės naujas semestras ir bakalaurinis. FTW, VGTU!

1 komentaras: