Mano nuotrauka
Vilnius, Lithuania
Esu žmogus, nelinkęs į savidestrukciją.

vasario 06, 2015

Container Studio

 

     Kadangi kažkada mėgau užsiimti angliškų tekstų [apie architektūrą]  vertimo veikla, nusprendžiau šį įprotį atgaivinti ir vykdyti, nors ir minimalią, bet vis tiek šviečiamąją veiklą.

Here we go:

 

Architektai: Maziar Behrooz Architecture

Vieta: Amagansett, NY, USA

Projekto plotas: 840 sq ft (78 kv.m)

Metai: 2010

Nuotraukos: Dalton Portella & Francine Fleischer

 

Klientas prie savo namo (renovuotas 2008 m.) pageidavo meno studijos. Reikalavimuose buvo numatytas 700 kv. pėdų (65 kv.m) plotas ir griežtai apribotas 60’000 $ (52974 EUR) biudžetas. Objektas turėjo būti paprastas, bet apmąstytas ir kviečiantis užeiti vidun.

Mūsų sprendimas buvo nupirkti du 12 metrų ilgio jūrinius konteinerius (kiekvieno kaina 2’500 $ (2207 EUR)) ir patupdyti juos ant 3 metrų aukščio pamatų/rūsio sienų. Sumažinus konteinerių grindų plotą 75% atsirado galimybė dailės studiją nukelti į apatinį aukštą, taip atsirado galimybė tinkamai išnaudoti susidariusias aukštas lubas. Laiptai, vedantys į apatinį aukštą veikia ir kaip pereinamoji erdvė, meno kūrinių apžiūrai.

Viršutiniame aukšte sukurta intymesnė darbo ir pasisėdėjimo erdvė. Konteinerių eksterjeras buvo nudažytas tamsia anglies spalva tam, kad būtų išlaikytas tęstinumas su gyvenamuoju namu ir atsirastų galimybė namui pasislėpti gretimai esančio tankaus miško šešėlyje.

Šaltinis/Source: archdaily.com

 

Šiam kartui tik toks trumpas straipsnis. Bus ilgesnių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą